Top 5 atracţii din Parcul Naţional Sequoia

Parcul Național Sequoia este renumit pentru maiestuoșii arbori de sequoia, cei mai mari copaci din lume. O plimbare prin pădurea de sequoia este ca o călătorie în basmele copilăriei cu uriași și pititci. La fiecare pas rămâi uimit de măreţia impresionantă a arborilor ce se ridică semeţ către cerul albastru al munţilor Sierra Nevada. Uriașii copaci sunt atât de mari, încât nu prea poţi să-i cuprinzi într-o singură privire.

Parcul are cea mai mare concentrație de păduri de sequoia gigant din lume, ce sunt protejate în cadrul Giant Sequoia National Monument.

Am vizitat Parcul Naţional Sequoia plecând din Backersfield. Am mers o oră și  jumătate pe CA 65 N, pâna la Exeter, apoi am făcut dreapta pe CA 198, pentru a ajunge în cea mai populară zonă din parc.

Iată mai jos cele 5 atracţii ce nu trebuie ratate dacă ajungeţi în Parcul National Sequoia din California.

Giant Forest

1 Moro Rock

Moro Rock este o imensă rocă de granit din Parcul Naţional Sequoia. Aceasta este situată în centrul parcului, la capul Moro Creek, între Giant Forest (Pădurea Gigant) și Crescent Meadow. În anii 1930 a fost construită o scară pe stâncă, astfel încât vizitatorii să poată urca spre vârf. Moro Rock se ridică la 2050 de metri deasupra nivelului mării, însă excursioniștii trebuie să urce doar ultimii 90 de metri din această altitudine, pentru a se bucura de priveliști panoramice. Traseul este o călătorie de 40 de minute dus întors, 400 de scări de urcat, destul de dificil pentru  persoanele cu teamă de înălțime. Vederea senzaţională din vârf, merită însă tot efortul.

Masina noastra vazuta de pe drumul ce mergea pe varful Moro Rock

Moro Rock

Moro Rock

2 Tunelul din buștean – Sequoia National Park’s Tunnel Log

Nu se poate să vizitaţi Sequoia Forest, fără să daţi o tură cu mașina prin „Tunnel Log”. Acesta a apărut în Parcului Național Sequoia, după ce un imens sequoia a căzut pe Crescent Meadow Road la sfârșitul anului 1937. În vara următoare, un tunel a fost tăiat prin trunchiul căzut, transformându-l într-o atracție pentru vizitatori. Când a căzut, arborele avea 83.8 de metri înălțime și un diametru la baza de 6,4 metri. Vârsta copacului când a căzut nu a fost determinată, dar probabil a depășit 2000 de ani.

  • Adresă: Moro Rock-Crescent Meadow Road, Sequoia National Park, CA
  • Indicaţii: Mergeți spre est pe Highway 198 în Parcul Național Sequoia. Drumul devine apoi General Highway. De la Giant Forest Village mergeţi spre sud-est pe Moro Rock-Crescent Meadow Road. Tunelul se află la 2,5 km distanţă.

Tunnel Log

3 The Giant Forest (Pădurea Gigant)

The Giant Forest (Pădurea Gigant) este cea mai faimoasă pădure din Parcul Național Sequoia. Aceasta se întinde pe 5 km2 și este a doua cea mai mare pădure de sequoia din lume. The Giant Forest găzduiește jumătate din cei mai mari și mai longevivi copaci ai Pământului. Denumită în 1875 de către John Muir, pădurea cuprinde peste 8.000 de copaci sequoia colosali.

Adresă: Aproximativ la o oră de mers către nord de la intrarea Ash Mountain

Giant Forest

4 Muzeul Giant Forest 

Una dintre cele mai bune căi de a cunoaște pădurea uriașă și copacii săi este să vizitați Muzeul Giant Forest. Aici puteţi afla cum să faceţi diferența dintre sequoia și cei mai înalţi copaci din lume, redwood, precum și numeroase alte informaţii despre fauna și flora parcului.    

Adresă: Generals Highway (California 198), Sequoia National Park, CA 93262

5 Cel mai mare copac din lume – General Sherman Tree

Regele incontestabil al pădurii, arborele General Sherman, nu este numai cel mai mare copac viu din lume, dar și cel mai mare organism viu, ca volum, de pe planetă.

General Sherman Tree măsoară 31 de metri în circumferinţă, se înalță la 84 de metri și cântărește 1200 de tone. Gigantul continuă să crească în fiecare an, adăugându-se lemn suficient pentru a face un alt copac înalt de 18 metri.

Acesta nu este cel mai înalt copac din lume, nici cel mai gros de la bază, dar a obținut titlul de „cel mai mare copac din lume” datorită volumului său total de lemn ce provine în mare parte din trunchi.

Adresă: Three Rivers, CA 93262, USA

General Sherman Tree

General Sherman

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Go top