Pacific Highway Road Trip

5 opriri de neratat pe cel mai frumos drum din California

Cu o lungime de 1055 km, Pacific Highway este pur și simplu fabulos. Cel mai lung drum din California este și unul dintre cele mai frumoase și pitorești drumuri din America.

Faimoasa rută leagă San Francisco de Los Angeles, șerpuind pe malul Oceanului Pacific.

Iată mai jos 5 opriri pe care să nu le ratezi într-un road trip de două zile. 

Carmel

Din San Francisco până în Carmel faci două ore și jumătate, timp în care te poţi bucura de priveliștile pitorești.

Acest loc boem, situat în peninsula Monterey, mi-a amintit de frumoasele sate din sudul Franţei. Carmel a devenit o staţiune de lux, deși nu este foarte mare. Este plin de magazine, cafenele, galerii de artă și boutique-uri de lux, străduţe lăturalnice și tot felul de curţi ascunse.

Casele din Carmel, micuţe și colorate iţi dau impresia că sunt din turtă dulce. Localnicii prietenoși, plaja cu nisip fin și alb, mâncarea delicioasă te fac să te relaxezi cu adevărat în Carmel.

Carmel

Big Sur

Cea mai cunoscută și mai frumoasă porţiune de pe Pacific Highway, este între Carmel și San Simeon. Big Sur se întinde pe o distanţă de 150 de kilometri de litoral sălbatic, într-o întâlnire spectaculoasă între ocean și uscat.

Munţii Santa Lucia răsar abrupt din apele oceanului, descriind un peisaj ameţitor.

Există câteva plaje mici, pitorești, accesibile publicului și populare pentru mersul pe jos, dar de obicei nepotrivite pentru înot din cauza curenților imprevizibili și a temperaturilor scăzute. 

Morro Bay

Staţiunea zisă și Gibraltarul Pacificului este situată la mijlocul distanţei dintre San Francisco și Los Angeles deci poate fi o opţiune bună pentru a înnopta.

Noi ne-am cazat la hotelul Inn at Morro Bay, 60 State Road Road. Situat într-o locație unică, cu o suprafață de 1600 de hectare, hotelul dispune de cea mai bună localizare  din staţiune, având ieșire la ocean.

Santa Barbara

Nu se poate să mergeţi pe Pacific Highway fără să vedeţi Santa Barbara. Staţiunea de pe Coasta Pacificului este cunoscută și ca Riviera Americană, bucurându-se de o climă blândă, mediteraneană.

Când am ajuns în Santa Barbara, am uitat un pic că sunt în America. Clima, relieful cât și stilul architectural, specific renașterii spaniole de la începutul secolului XX, mi-au adus aminte de celebra staţiune Marbella, perla sudului Spaniei.

O plimbare pe plajă, urmată de un prânz la restaurantul Brophy Bros Ventura, poate fi o variantă excelentă de a petrece câteva ore în Santa Barbara. Brophy Bros este locul perfect unde poţi mânca fructe de mare la preţuri rezonabile, în timp ce admiri portul într-o atmosferă relaxată.

Adresă: 119 Harbor Way, Santa Barbara, CA 93109, USA.

Santa Barbara Pacific Highway

Vedere din restaurantul Brophy Bros

Santa Barbara Santa Barbara Pacific Highway Santa Barbara Pacific Highway Santa Barbara Pacific Highway Santa Barbara Pacific Highway Santa Barbara Pacific Highway Santa Barbara Pacific Highway Santa Barbara Pacific Highway Santa Barbara Pacific Highway Santa Barbara Pacific Highway Santa Barbara Pacific Highway

Malibu

Ultima oprire înainte de a ajunge în Los Angeles este Malibu. Exclusivista plajă Carbon Beach este atracţia numărul unu. Plimbându-te pe plajă poţi admira casele de milioade de dolari ale starurilor de la Hollywood. Poziţia celor 70 de vile, în bătaia valurilor, este într-adevăr excepţională și a făcut-o cu atât mai dorită de către milionarii lumii.

Chiar dacă aceștia au încercat de nenumărate ori să îngrădească accesul public la Carbon Beach, autorităţile locale nu au permis acest lucru, astfel că oricine se poate plimba pe plaja milionarilor.

Jack Nicholson, Ellen Degeneres, Angelina Jolie, Leonardo DiCaprio, Charlize Theron, Halle Berry, sunt doar câteva dintre starurile care deţin o proprietate în Malibu.

Malibu Pacific Highway Malibu Pacific Highway Malibu Pacific Highway Malibu Pacific Highway Malibu Pacific Highway Malibu Pacific Highway Malibu Pacific Highway Malibu Pacific Highway

Când am plănuit vacanţa în America, mi-am imaginat cum voi conduce o mașină decapotabilă, roșie, pe legendarul drum Pacific Highway, în bătaia soarelui californian. Si iată că am făcut-o!

A fost într-adevăr cireașa de pe tort din toată aventura de două săptămâni pe care am trăit-o pe coasta de vest a Americii.

Mi-am îndeplinit și acest vis, ce s-a încheiat chiar în orașul visurilor și al stelelor, al celor bogați și celebri, fabulosul  Los Angeles!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Go top